• Novinky

            • Beseda so spisovateľkou

            • Dňa 6. 3. 2019 sa pre žiakov I. stupňa konala beseda so spisovateľkou Máriou Vrkoslavovou Ševčíkovou , ktorá už po druhýkrát navštívila našu školu s jej verným priateľom psíkom Gordonom. V úvode žiaci 3. roč. mali pripravenú prezentáciu Marec- Mesiac knihy a žiačka Hanka Miklášiková predniesla spamäti  text o psíkovi. Pani spisovateľka zaujímavo  porozprávala o svojej knižke Pes Gordon a jeho priatelia a  aj o novej pripravovanej knihe. Aj formou besied sa snažíme rozvíjať čitateľskú gramotnosť žiak

              Fotoalbum

            • MŠ - Návšteva knižnice

            • V rámci mesiaca knihy sme navštívili Mestskú knižnicu v Hlohovci, kde sa deti dozvedeli ako sa môžu stať čitateľmi, aké sú pre nich vhodné knihy a ako sa s knihou zaobchádza. 

            • Návšteva divadla

            • Návšteva divadla Dňa 21.2. sa naši šiestaci vydali na výlet do Nitry. Spoločnosť im robili aj niektorí žiaci z V.A. Ich cieľom bola návšteva divadelného predstavenia v Starom divadle. Priestory divadla i samotné predstavenie s názvom Kráska a zviera sa všetkým veľmi páčilo a pani učiteľky boli pyšné na to, ako ukážkovo sa naši žiaci vedia správať.

               

            • Vstup do školy

            • Zajtrajší vstup do nových šatní cez bočný vchod do budovy školy. Veríme, že sa vám bude priestor páčiť a dúfame, že ostane dlho čistý a úhľadný. 


            • Rekonštrukcia šatne

            • Milí rodiča,

              vďaka Vašim príspevkom z 2% daní a ušetrených vlastných príjmov školy sme sa dočkali vytúženej prerábky šatne v našej škole. Už nás čaká len upratanie a rozmiestnenie vešiakových zostáv.

              Ďakujeme vštekým, ktorí nám pomáhate vytvárať krajšie podmienky v našej škole.

               

            • Učíme sa navzájom

            • Dňa 20. 2. privítali žiaci VII.A na hodine matematiky svojich spolužiakov zo IV.B. Žiaci spolu v skupinách zostrojovali zo sietí rôzne telesá a stavali stavby z kociek. Siedmaci vysvetľovali štvrtákom základné pojmy akými sú vrchol, hrana a stena ale i to, čo je to nárys, bokorys a pôdorys. Mladší žiaci si odniesli nie len nové poznatky, ale aj siete rôznych telies, ktoré si mohli doma zostrojiť.

            • Putujeme za ľudovou piesňou – školské kolo výsledky

            • I . kategória   1. – 3. ročník

               

              I. miesto - - Karolína Vachanová I. A  (postup do okresného kola)

              II. miesto – Matúš Görög II. B

              III. miesto-  Nina Pereslény I. A

               

               

              II. kategória   4. – 6. ročník

               

              I.miesto -   Dominika Čuláková V. A (postup do okresného kola)

              II.miesto -   Francesco Dzurech V. A

              III.miesto -  Šimon Görög IV.A, Ema Miklovičová  IV. B

               

               

               

            • Kurz ANJ pre I. stupeň

            • V dňoch 4. 2. – 8. 2. 2019 sa uskutočnil pre žiakov I. stupňa anglický kurz s anglickými lektormi z jazykovej školy YOUR CHOICE. Kreatívne a zábavné vyučovanie v anglickom jazyku lektormi, bolo veľmi pútavé a zaujímavé. Pre žiakov I. stupňa bol kurz ANJ veľkým prínosom zdokonaľovania sa v anglickom jazyku.

            • KURZ ANGLICKÉHO JAZYKA SO STÁŽISTAMI ZO ZAHRANIČIA

            • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do projektu EDUCATE SLOVAKIA, ktorý je realizovaný svetovou študentskou organizáciou AIESEC. Hlavným cieľom projektu je v rámci multikultúrnej výchovy rozšíriť kultúrne povedomie o iných krajinách medzi žiakmi slovenských základných škôl. Tento rok sme spolupracovali s pobočkou AIESEC v Nitre. Kurz sa uskutočnil v dňoch od 11. 2. do15. 2. 2019. Žiaci II. stupňa  boli rozdelení do skupín podľa ročníkov. Každá skupina absolvovala 3 hodiny výučby v anglickom jazyku. Jednotlivé skupiny boli vedené stážistkami z Indonézie a Taiwanu. Na hodinách boli žiaci formou prezentácií, hier a rozhovorov v angličtine oboznámení s kultúrou, zvykmi, tradíciami a krajinami, z ktorých stážistky pochádzali. Naučili sa aj zopár slov z rodného jazyka stážistiek a samozrejme, aj naši žiaci ich naučili zopár slovenských slov.

              Žiaci hodnotili tento kurz veľmi pozitívne. Najviac ocenili  zaujímavú, netradičnú a hravú formu výučby.

            • Oznam pre rodičov a žiakov

            • Z dôvodu rekonštrukcie šatne sa budú žiaci 22.2.2019 (piatok) prezúvať na spodnej chodbe. Obuv si odložia na pripravené lavičky a bundy si zoberú so sebou do triedy. Upozorňujeme, že v piatok po vyučovaní si musia všetci žiaci zobrať prezuvky domov.

              Na spodnej chodbe budú v tento deň vyložené všetky zabudnuté veci. Prosíme rodičov a žiakov, aby si prezreli, či sa medzi nimi nachádzajú vašimi deťmi zabudnuté veci. Po jarných prázdninách neprevzaté veci odnesieme na charitu. Ďakujeme.

            • Oznam školskej jedálne.

            • Vážení rodičia.

              Z dôvodu technického riešenia finančných náležitostí ohľadom platieb za stravu sa na Edu stránke v súčastnosti  NEBUDÚ  zobrazovať aktuálne informácie. Prosíme o trpezlivosť a pochopenie. Na odstránení problému sa pracuje, a o jeho vyriešení  budete včas informovaní. Ďakujeme za pochopenie.

            • Krajské kolo O AJ

            • Naša žiačka VII. A triedy, Nina Baranovičová, sa ako víťazka okresného kola Olympiády ANJ zúčastnila dňa 13.2. 2019 krajského kola v Trnave. Reprezentovala okres Hlohovec v I.A kategórii. V krajskom kole sa umiestnila na 5. mieste a podľa  celkového počtu  získaných bodov sa zaradila medzi úspešných riešiteľov  krajského kola  olympiády. Ninke blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu angličtiny.

            • Opäť sme sa hrali pohybom

            • Metodický deň v oblasti rozvoja koordinačných schopností. Deti MŠ aj naši prvostupniari si vyskúšali rôzne formy cvičenia pre rozvoj tejto schopnosti. Viď fotoalbum.

            • OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY ANGLICKÉHO JAZYKA

            • Dňa 16.1. 2019 sa v CVČ Dúha uskutočnilo okresné kolo Olympiády ANJ. Našu školu reprezentovali  2 žiaci. V kategórii 1.A súťažila Nina Baranovičová, žiačka 7.A triedy a umiestnila sa na 1. mieste. V kategórii 1.B súťažil Samuel Ballay, žiak 9.A triedy a umiestnil sa ako úspešný riešiteľ na   7. mieste. Žiaci súťažili v písomnej aj ústnej časti. Obidvom žiakom blahoželáme a Ninke Baranovičovej prajeme , aby našu školu úspešne reprezentovala na krajskom kole olympiády ANJ v Trnave.

            • PF 2019

            • Všetko najlepšie, veľa zdravia, lásky, spokojnosti a  splnenie  tajných prianí všetkým  ľuďom dobrej vôle praje kolektív pracovníkov ZŠsMŠ Arpáda Felcána Hlohovec

            • Návšteva žiakov v DSS Pastuchov

            • Tak, ako sa všetky deti  tešia na vianočné prázdniny a darčeky od Ježiška, čas trávený so svojimi najbližšími, tak sa tešia aj žiaci našej školy. Uvedomujú si ale, že medzi nami žijú aj deti a ľudia, ktorým nebol osud tak naklonený. A práve táto empatia ich viedla ako každoročne ku krásnemu činu. Vyzbierali medzi sebou krásnu finančnú hotovosť a pribalili svoje darčeky ktoré s láskou vyrobili. Dve žiačky školského parlamentu v doprovode dvoch pedagógov navštívili Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých v Pastuchove, kde klientom odovzdali tieto darčeky a v mene všetkých žiakov a učiteľov našej školy   popriali všetkým klientom „ Šťastné a veselé…“

            • Vianočné prázdniny

            • .

              Vianočné  prázdniny   pre žiakov ZŠsMŠ začínajú dňa  22.12.2018.

              Vyučovanie začína 8.1.2019

              Oznam platí aj pre žiakov materskej škôlky

            • PYTAGORIÁDA-40.ročník

            •  

              Dňa 12. a 13.  decembra 2018   prebehol na našej škole  40.ročník školského kola  matematickej súťaže Pytagoriáda.  Z   3.až 8. ročníka  sa zúčastnilo tejto súťaže 21 žiakov.

              Úspešní riešitelia sa stali:

              P3-    Lenka Miklovičová - III.A

                        Lukáš Vladovič – III.A

                        Lukas Kadlečík – III.A

              P4 -   Matúš Murín - IV.A

                       Samko Zavadil – IV.B

                       Šimon Görög - IV.B

              P7 –  Adela Polakovičová-VII.A

                       Nina Baranovičová- VII.A

                       Monika Minarčíková-VII.A

              P8-   Tomáš MiklovičVIII.A

                       Adrián Manduch-VIII.A

              Úspešným riešiteľom  srdečne blahoželáme !

            • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

            • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

              • sa uskutočnilo na našej škole 10. decembra 2018. Olympiády sa zúčastnilo spolu 18 žiakov.

              V kategórii I. A súťažilo 9 žiakov 7. ročníka, v kategórii I. B súťažilo 8 žiakov z 8. a 9. ročníka.

              Súťaž pozostávala z písomnej i ústnej časti. Písomná časť zahŕňala testy z gramatiky, slovnej zásoby, čítania s porozumením, počúvania s porozumením. Ústna časť otestovala schopnosť žiakov viesť voľný rozhovor / role play/ na stanovenú tému a vytvoriť príbeh podľa obrázku.

              Úspešnými riešiteľmi sú žiaci, ktorí získali z celkového počtu 70 bodov  aspoň 42 bodov.

              V  I. A kategórii sú úspešnými riešiteľmi 3 žiaci, ktorí sa umiestnili na :

              1. mieste: Nina Baranovičová/ 7.A/ - 60,5 bodov
              2. mieste: Adela Polakovičová/ 7.A/  – 49,5 bodov
              3. mieste: Matej Urminský/ 7.A/ – 48,5 bodov

              V  I. B kategórii sú úspešnými riešiteľmi 6 žiaci, ktorí sa umiestnili na :

              1. mieste : Samuel Ballay /9.A/ - 62 bodov
              2. mieste: Richard Zeman /8.A/ -  57 bodov
              3. mieste: Nikolka Gajdošíková / 9.A/- 50,5  bodov
              4. mieste: Adrián Mandúch / 8.A/ - 47 bodov
              5. mieste: Simona Murínová /9.A/ - 43 bodov
              6. mieste: Emília Vybiralová / 9.A/ - 42 bodov

              V kategórii I. A postupuje do okresného kola Nina Baranovičová a v kategórii I. B postupuje Samuel Ballay. Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácii našej školy v okresnom kole.

               

               

            • Oznam ŠKD

            • Poplatok za ŠKD na mesiac december bolo možné uhradiť do 17.12.2018. Do 3.1.2019 bude účet školy pozastavený pre príjem platieb. Ak máte zadaný trvalý príkaz, financie sa vám vrátia. Preto bude potrebné v januári odoslať dve platby za mesiac január a február. 

            • Oznam školskej jedálne

            • Platby za stravu na mesiac december bolo možné uhradiť do 17.12.2018. Do 3.1.2019 bude účet ŠJ pozastavený pre príjem platieb. Ak máte zadaný trvalý príkaz financie sa vám vrátia. Preto bude potrebné v januári odoslať dve platby za mesiac január a február 2019.

               Školská jedáleň ďalej oznamuje, že prihlasovať a odhlasovať  sa na obedy je možné do 

                                                                                                                     17.12.2018.

            • Záblesk č.1/2018

            • Redakčná rada časopisu Záblesk dáva na známosť všetkým záujemcom, že od pondelka 17.12.2018 sa uskutoční počas celého dňa predaj školského časopisu Záblesk č.1/2018. V časopise nájdete veľmi veľa zaujímavostí, fotografií a informácií o živote v našej škole. Cena časopisu je 1.- €.  Predaj bude prebiehať do vypredania zásob....

            • Školská súťaž : ČÍTANIE ANGLICKÝCH TEXTOV S POROZUMENÍM

            • V mesiaci november prebiehala na našej škole súťaž zameraná na rozvíjanie čitateľskej gramotnosti v anglickom jazyku. Do súťaže sa zapojilo 17 žiakov z 5. – 9. ročníka. Žiaci na základe prečítaného anglického textu vypracovali zadané úlohy. Úroveň textov bola prispôsobená jednotlivým ročníkom. Žiaci 5.- 6. ročníka mali texty na úrovni A1- A2. Žiaci 7.- 9. ročníka na úrovni A2- B1. Vypracované testovacie úlohy boli ohodnotené bodmi od 0 do 1 za 1 text. Umiestnenie žiakov v súťaži:

              1. miesto: Nina Baranovičová / 7.A/– prečítala 25 textov a získala 24,4 bodov
              2. miesto: Veronika Tomková /7.A/ - prečítala 14 textov a získala 9,5 bodov
              3. miesto: Samuel Ballay / 9.A/ - prečítal 6 textov a získal 5 bodov.

              Víťazom blahoželáme a tešíme sa nielen z ich víťazstva, ale hlavne z toho, že si žiaci osvojili veľké množstvo nových anglických slov, fráz, zopakovali si už osvojenú gramatiku, zlepšili sa v čítaní s porozumením a samozrejme dozvedeli sa aj nové informácie z rôznych oblastí života.

            • Aranžovanie adventných vencov a svietnikov

            • Žiačky VI.A(Nelka Geseová,Sarka Mončeková, Dianka Kukučková) sa dnes zúčastnili súťaže v aranžovaní adventných vencov a svietnikov. Svojou kreativitou si vybojovali krásne II. miesto. Gratulujeme

            • Dievčenské rozhovory...

            • Posledný studený novembrový piatok sa v Knižnici v Hlohovci stretlo niekoľko desiatok dievčat vo veku od 12 do 15 rokov. Dôvodom bola návšteva úspešnej spisovateľky - Jany Šulkovej, ktorú sme si nenechali ujsť. Do „Fraštaku“ prišla porozprávať o svojich začiatkoch písania, o svojich piatich vydaných knihách, ale čo-to prezradila i zo svojho súkromia. Keďže Jana Šulková píše prevažne pre dievčatá, celá beseda sa niesla v romantickom a ženskom štýle. Vo veľmi príjemnom prostredí a pod vedením konferenciérky Ing. Vajgelovej sa čisto ženské obecenstvo cítilo veľmi spokojne. Beseda bola úspešná, nakoľko ju naše dievčatá na záver zahltili množstvom otázok a z besedy si odnášali aj spisovateľkin autogram.

            • Naši žiaci nabrali smer Martin...

            • Žiaci 8. a 9. ročníka navštívili 27. novembra 2018  „Jednotu milovníkov národa a života“- Maticu slovenskú v Martine. Obavy z ďalekej cesty a nepriaznivého počasia sa našťastie nenaplnili a žiaci zažili v spoločnosti Mgr. Habdovej, Mgr. Mihálikovej a asistentky Ondrejkovej jeden krásny, síce mrazivý, ale slnečný deň.

              Exkurzia bola časovo veľmi náročná. Navštívili sme niekoľko pamätných budov. Našou prvou zastávkou bola návšteva 1. budovy Matice slovenskej v Martine, ktorá sa nachádza na martinskom námestí. Takpovediac za rohom sa nachádzal náš hlavný cieľ - 2. pamätná budova Matice slovenskej, ktorá je súčasne aj sídlom Matice slovenskej v Martine. Po zaujímavom odbornom výklade sme po ceste z Matice navštívili Dom Jozefa Cígera Hronského, v ktorom sme sa zohriali a vypočuli si veľmi pútavú prednášku o živote tohto slovenského velikána, ktorého tvorbu i prepojenie s „Jednotu milovníkov národa a života“ poznali i v zahraničí. Našu náročnú, ale zaujímavú exkurziu sme zakončili návštevou Národného cintorína v Martine, kde je pochovaných mnoho významných osobností. Z tejto úspešnej exkurzie si žiaci i pedagógovia odniesli množstvo zaujímavých informácií a pekných zážitkov.

            • Okresné kolo Technickej olympiády

            • Dňa 29.11.2018 sa žiaci IX. ročníka Marek Bulla a René Madový zúčastnili OK Technickej olympiády na SOŠT v Hc. Olympiáda bola rozdelená na teoretickú a praktickú časť, kde sa súťažilo vo dvojiciach. Témou praktickej časti bola výroba "klepadla" podľa priloženej technickej dokumentácie. Naši žiaci sa síce neumiestnili na stupienkoch víťazov, ale priamo dodržali známe olympijské heslo Pierrra de Coubertina  - "Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa".

            • Náboj Junior

            • Žiaci 9.roč (Samuel Ballay, Andrej Rožnovják, Lukáš Sýkora) a 8. ročníka (Tomáš Miklovič) sa v piatok 23.11.2018 zúčastnili medzinárodnej matematicko - fyzikálnej súťaže s názvom Náboj Junior, ktorá sa konala na Gymnáziu Ivana Kupca v Hlohovci. Táto súťaž je pre štvorčlenné tímy žiakov druhého stupňa základnej školy, ktoré reprezentujú jednotlivé školy. Celá súťaž trvá 120 minút, počas ktorých sa tímy snažia na jednom zo súťažných miest vyriešiť čo najviac príkladov. Naši chlapci sa v Hlohovci umiestnili na krásnom 3. mieste. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu.

               

               

               

            • DOD na Obchodnej akadémii Hlohovec

            • Žiaci nášho 8. a 9. - teho ročníka navštívili v rámci DOD aj Obchodnú akadémiu Hlohovec, kde sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií o štúdiu na tejto strednej škole. Zaujali ich viaceré zaujímavé projekty, ale  veď  presvedčte sa  sami.........

            • Rebríčky základných škôl:

            • INEKO zverejnilo vylepšené rebríčky základných škôl. Doplnili ich o aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ. 

              Rebríčky škôl nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov.

              Naša škola sa v rámci TSK umiestnila s celkovým počom  6,4  boda   na konečnom 17 - 19 mieste.

            • Riaditeľské voľno pre 6. - 9.ročník

            •  

              Na základe ustanovenia § 150 ods. 5 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov a § 3 ods. 10 Vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. podrobnostiach a organizácii školského roka § 150 ods. 5 školského zákona sa riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, A.  Felcána 4 v Hlohovci rozhodlo dňa 21.11.2018 (streda) udeliť žiakom 6. – 9. ročníka školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov. V tomto termíne prebieha celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl. Riadne vyučovanie tried sa začne dňa 22.11.2018 (štvrtok). Rodičia a žiaci budú poučení o BOZ a OP počas voľna a informácia bude zverejnená na webovom sídle školy.

               

            • Anglická recitačná súťaž

            •  

              Dňa  8.11. 2018 sa na našej škole uskutočnila po prvýkrát „ Anglická recitačná súťaž“ v prednese anglickej prózy. Školského kola súťaže sa zúčastnili žiaci I. aj II. stupňa. Z prvého stupňa súťažilo 8 žiakov a z druhého 4 žiaci.

              Vyhodnotenie I. stupňa:

              1. miesto:  Barániová Emília / IV.B/
              2. miesto:  Křížová Nela  / IV.B/
              3. miesto:  Šimon Görög   / IV. B/

              Vyhodnotenie II. stupňa:

              1. miesto:  Samuel Pavlovič    / VI.A/
              2. miesto:  Čuláková Dominika  /V.A/
              3. miesto:  Zbojeková Vanesa   / VII.A/

              Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri ďalšom osvojovaní si anglického jazyka.

            • Pochvala pre deti a pani učiteľky

            • Aj takéto správy prichádzajú, čo nás veľmi teší a povzbudzuje do ďalšej práce:

              "Dobrý večer, nedá mi, musim Vám napísať pochvalu, dnes boli žiaci v knižnici úžasní, vychovaní počúvali, zapájali sa, no to sa nedá porovnať so skupinou pred nimi, xx.ZS. Vidieť, že Vaši chodia do knižnice s učiteľkami každý mesiac a aj čítajú. 👍

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, A.Felcána 4, Hlohovec využijúc svoju právomoc štatutára na základe zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov, zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠ SR č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č. 224/2011 Z. z. rozhodla udeliť

              riaditeľské voľno všetkým žiakom ZŠ s MŠ dňa 29. októbra 2018 /pondelok