• Novinky

            • Európsky deň jazykov

            • 26. september Európsky deň jazykov si každoročne pripomíname na našej škole prostredníctvom rôznorodých aktivít. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania.

              Z objektívnych dôvodov sme si pripomenuli tento deň na našej škole až 11.10. Motto pre tohtoročný EU deň jazykov je:  „Povedzte ÁNO jazykom!“

              Na tento deň sme si pripravili nasledovné podujatia:

              Žiaci II. stupňa si v priestoroch hornej a dolnej chodby a v knižnici  pripravili stanovištia o EU krajinách nasledovne:

              V.A,B – Grécko

              VI.A, VI.B – Rakúsko

              VII.A, VII.B – Veľká Británia

              VIII.A – Portugalsko

              IX.A – Švédsko

              .

              Žiaci I. stupňa – si pripravili krátke kultúrne vystúpenie na ihrisku – tance, piesne, športové aktivity typické pre jednotlivé krajiny nasledovne:

              II.A, II.B – Rakúsko

              III.A – Veľká Británia

              III.B – Portugalsko

              IV.A – Grécko

              IV.B - Švédsko

               

              „Povedzme ÁNO jazykom!“

            • Burza stredných škôl v Trnave

            • Dňa 12.10. sa naši ôsmaci a deviataci zúčastnili v Mestskej športovej hale v Trnave burzy stredných škôl, kde sa predstavilo viac ako 50 škôl z trnavskej župy. Hala od vysokého počtu účastníkov doslova praskala vo švíkoch.

            • Ponožkový október

            • Milí žiaci, na našej Felcánke sa aj tento rok uskutoční zbierka nových ponožiek. Dámske aj pánske ponožky môžete darovať a odovzdať ich do zbernej krabice na spodnej chodbe, označenej letákom. ĎAKUJEME za každý jeden pár :)