• Novinky

            • Knižkovník plný kníh

            • Druháci - ako noví čitatelia -  začali v septembri s požičiavaním a čítaním kníh z mestskej knižnice. Každú prečítanú knihu si zapísali a nalepili na svoj strom: KNIŽKOVNÍK... Do konca šk. roka obidve triedy prečítali spolu: 378 kníh a získali zaslúžené odmeny.

            • Kinderiáda

            • V krásnom prostredí športového areálu v Bojničkách sa 26.6. 2023 konala Kinderiáda- atletická súťaž pre deti prvého stupňa.

              Naše deti si schuti zašpoortovali, porovali si sily s rovesníkmi z iných škôl a získali 10 pódiových umiestnení. Za najlepšie výkony podujatia boli ocenení Jakub Kmetty a Valentína Plevková.

              Medajly si na krku odniesli Jakub Dudon, Jakub Kmetty, Alex Cvecho, Maroš Kamenčík a Valentína Plevková.

              Gratulujeme!

            • Slávnostné ocenenie predmetových olympiád

            • 13.06.2023  sa naši žiaci zúčastnili na Slávnostnom ocenení predmetových olympiád v rámci okresu Hlohovec:

              Krintína Lenghartová  - 1. miesto - Anglická olympiáda

              Šimon Rampach - 3. miesto - Matematická olympiáda

              Richard Henčel - 3. miesto - Pytagoriáda 

              Patrícia Konečná - 2. miesto - Pytagoriáda 

              Všetkým srdečne blahoželáme.

            • Výlet do Viedne

            • Žiaci 7. a 8. ročníka spolu so svojimi triednymi pani učiteľkami a pani asistentkami zažili v piatok 9. júna fantastický výlet do Viedne. Prezreli si záhrady paláca Belveder, exponáty zbraní vo vojenskom múzeu a precvičili si komunikáciu v nemčine. A kto chcel, mohol ochutnať pravú viedenskú Sacherovu tortu.

            • ENGLISHSTAR medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov ZŠ - vyhodnotenie

            • Sme medzi najlepšími 15-timi  školami na Slovensku s najvyššou priemernou % úspešnosťou v riešení úloh nad 20 do 50 súťažiacich. Umiestnili sme sa na 9. - 10. mieste.

              Súťaže sa zúčastnilo 672 škôl a 22 105 súťažiacich z celého Slovenska.

              Z našej školy sa súťaže zúčastnilo 30 žiakov od 4. po 8. ročník. Priemerná % úspešnosť našich žiakov je 95,13 %. Mali sme aj 2 žiakov, ktorí dosiahli 100% úspešnosť - Sýkora Adam (4. A) a Lenghartová Kristína (8. A). Všetci naši zúčastnení žiaci dostanú malý darček a diplom so zobrazenou zlatou medailou – tú získavajú súťažiaci s úspešnosťou nad 80%. Gratulujeme všetkým našim súťažiacim.

              Poradie prvých 15-tich škôl s najvyššou priemernou % úspešnosťou v riešení  úloh nad 20 do 50 súťažiacich:

               

            • Hlohovské  hry  mládeže  v atletike 57. ročník

            • HHM sa konali v dňoch 6. a 7. júna v areáli našej  základnej školy. Žiaci z hlohovských škôl si zmerali sily tentokrát v atletike. Mladší žiaci súťažili v behu na 60m, 300m,  v skoku do výšky, v skoku do ďiaľky, v hode kriketkou i v štafetovom behu 4x60m. 

              O tom, že sa našim žiakom darilo, svedčí zisk 7 zlatých, 4 strieborných a 7 bronzových medailí.  Najúspešnejšími žiakmi sa stali Daniel Rožnovjak, krorý zvíťazil v behu na 60m, v skoku do diaľky i v štafete. Medzi dievčatami to bola Ema Slováková, ktorá bola prvá v behu na 60m, druhá v skoku do výšky a prvá v štafete 4x60m.

              ​​​​​​​Starší žiaci a žiačky svojimi výkonmi napodobnili mladších žiakov a získali spolu 5 zlatých, 2 strieborné a 7 bronzových medailí. Tu bol najúspešnejším Richard Múdry so ziskom zlatej medaily za skok do diaľky, za štafetu 4x60m, za 3. miesto v behu na 600m a za tretie mieste v hode kriketkou.

              Naša škola tento rok získala krásnych 12 zlatých, 6 strieborných a 14 bronzových medailí.  Gratulujeme!!!!

              Oficiálne výsledky 57. ročníka Hlohovských hier mládeže v atletike si môžete pozrieť TU.

            • Výlet na Červený Kameň

            • Dňa 7.6.2023 sa naši druháci vybrali na výlet na hrad Červený Kameň. Premenlivé počasie s prehánkami ich prinútilo rozbaliť a vyskúšať si aj svoje pršiplášte. Napriek tomu si výlet užili a domov sa vrátili s novými zážitkami.

            • Ďalší športový úspech

            • 3.6.2023 sa v Dolnom Kubíne uskutočnil FDP Slovenský pohár plaveckých nádejí, kde žiak našej školy Matej Dudon z II.B vo svojej kategórii získal v rôznych štýloch plávania  4 medaily: zlato, striebro i bronz.

              Gratulujeme!