• Novinky

            • OK matematickej olympiády

            • Dňa 27. 1. pracovali naši žiaci na úlohách okresného kola matematickej olympiády. Súťažilo sa dištančne v kategóriách Z5 a Z9. Všetky naše riešiteľky boli úspešné. V kategórii Z5 získala Lenka Miklovičová 2. miesto a Julka Herceková 5. miesto. V kategórii Z9 získala Monika Minarčíková 4. miesto. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme im za krásnu reprezentáciu našej školy.

            • Elektronická schránka dôvery

            • Milí žiaci.

              Naše vzdelávanie sa prenieslo do virtuálneho sveta. V škole sme mali na dolnej aj na hornej chodbe umiestnenú a vždy pripravenú na vaše otázky alebo postrehy schránku dôvery.

              Nie sme v škole, a preto vám vychádzame v ústrety formou elektronickej schránky dôvery. Jej funkcia je tá istá, len spôsob používania odlišný. Myslím si, že jednoduchší. Stačí, ak na mailovú adresu schranka.dovery.felcana@gmail.com napíšeš to, s čím sa chceš zdôveriť.

              -  Ak máš z niečoho strach.

              -  Ak máš otázku, alebo chceš niečo vedieť.

              -  Ak chceš na niečo upozorniť.

              -  Ak sa ti zdá, že niekto robí zle tebe alebo iným.

              Stále platí, že do schránky sa nemajú posielať neslušné či urážajúce správy, na tie sa reagovať nebude a budú automaticky dávané do koša.

              Túto elektronickú schránku dôvery spravuje jeden pedagóg, a to pani učiteľka Mgr. Katarína Hercegová. Nik iný k nej nemá prístupové heslo.

              Pedagóg je tu preto, aby ti pomohol, nemaj strach a ozvi sa, ak ťa niečo trápi.

            • Oznam pre rodičov

            • Vzhľadom na aktuálnu situáciu šírenia a výskytu ochorenia COVID-19 v okrese Hlohovec a na základe zasadnutia a rozhodnutia Krízového štábu mesta  Hlohovec v spolupráci s RUVZ  budú

                                            všetky školy a školské zariadenia  od 15.02.2021 zatvorené.

              Zatvorené budú aj pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre (zberné ŠKD a MŠ).

              Všetci žiaci I. a II. stupňa pokračujú v dištančnom vyučovaní.

            • 14. február = sviatok sv. Valentína

            •  

              Všetci potrebujeme k životu prejavy lásky a priateľstva v podobe bozkov či objatí alebo pohladení. Skúsme ju na sviatok sv. Valentína prežívať o niečo intenzívnejšie.

              Už roky máme na našej škole krásnu tradíciu posielať si medzi sebou „valentínky“, čiže valentínske pozdravy. Prvú „valentínku“ vraj poslal v 15. storočí z londýnskeho väzenia svojej manželke orleánsky vojvoda Charles a tradícia sa rozšírila najviac v 19. storočí, keď sa svätovalentínske pozdravy začali vyrábať hromadne.

              Keďže život je zmena a dištančné vzdelávanie nás učí meniť zaužívané zvyky, rozhodli sme sa tento rok osláviť sviatok sv.Valentína – čiže sviatok lásky trošku inak.

              V prvom rade skúsme prejaviť lásku svojim najbližším – doma. Mamina a tatino si určite zaslúžia objatie, alebo prejav lásky v podobe podania pomocnej ruky pri starostlivosti o domácnosť, či venovanie svojho času súrodencom pri spoločenských hrách.

              Všetci četujeme, esemeskujeme a „fičíme“ na rôznych sociálnych sieťach. Využime tieto moderné technológie /odporúčam aj náš edupage/ a pošlime našu „valentínku“ kamarátovi/kamarátke, sesternici či pani učiteľke...

              Ak chcete poslať svoj pozdrav kamarátovi či kamarátke z inej triedy a nevieš jeho adresu, pošli valentínku svojej triednej pani učiteľke cez edupage a ona to odošle danému žiakovi.

              Veď láska by mala byť našim chlebom každodenným...

              A ešte niečo zaujímavé pre rodičov:

              https://najmama.aktuality.sk/clanok/229075/pozor-na-to-aby-valentin-vase-dieta-nebolel/

            • eTwinning

            • Všetky deti majú radi rozprávky a záhady. Radi riešia prípady pomocou indícií a dosahujú ciele prijatím určitej výzvy. Samozrejme, milujú i pozitívne konce. A preto sme sa rozhodli spojiť užitočné so zábavou a vytvorili sme medzinárodný projekt eTwinning s názvom “Ja- špión“. Našim projektovým partnerom je škola z Turecka /Antalya/.  Deti sa počas nasledujúcich mesiacov zmenia na špiónov, ktorí budú musieť riešiť záhady a prekonávať prekážky pomocou vedomostí, intuície a spolupráce. Popasujú sa s prípadmi ako  “Stratený učiteľ, Stratená škola či krajina“. Niektoré aktivity budú vyžadovať spoluprácu s partnermi, niektoré vedomosti o partneroch. Nakoniec, po zložení skúšky športovej zdatnosti, získajú certifikát SUPER špióna a tak sa stanú členmi  detskej medzinárodnej agentúry. Svet špiónov ich naučí novým veciam, zručnostiam, zlepší angličtinu a zároveň ich pripraví na spoluprácu s cudzincami. Určite nebude chýbať ani zábava. Takže malí špióni, “Let´s start“!

            • Od 10.2.2021 otvorené zberné ŠKD a MŠ

            • Vážení rodičia, 

              rozhodnutím primátora mesta Hlohovec, po zvážení a posúdení epidemickej situácie v našom meste, pokračujeme aj od 08. 02. 2021 v dištančnom vzdelávaní, tak ako doteraz.

              Pre deti MŠ a žiakov ZŠ z kritickej infraštruktúry bude od 10. 2.  otvorená trieda MŠ a dve oddelenia ŠKD

              V prípade záujmu o MŠ a ŠKD kontaktujte, prosím, triednu pani učiteľku. Žiadame rodičov priniesť čestné vyhlásenie platné od 8.2.2021.

              Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti

            • Snehuliaci

            • Konečne nám nasnežilo Našich žiakov prvý sneh potešil. Poslali aj fotky svojich snehuliakov 

            • Od 18.1.2021 pokračujeme dištančne

            • Z informácií ministra školstva sa od 18.1.2021 pokračuje v dištančnom vzdelávaní na I. a II. stupni ZŠ. Škola naďalej pokračuje v otvorení MŠ a ŠKD pre rodičov v kritickej infraštruktúre a rodičov, ktorí naďalej nemôžu vykonávať prácu "home office". Týmto žiakom škola zabezpečuje stravu v školskej jedálni a prináleží im aj príspevok na stravu. Prosíme všetkých rodičov, ktorí potrebujú umiestniť deti do MŠ a žiakov I. stupňa ZŠ kontaktujte triedne učiteľky do 14.1.2021 do 13,00 hod. 

            • Aktualizácia informácií

            • Na základe rozhodnutia ministra školstva bude vyučovanie prebiehať nasledovne:

              - zberná MŠ pre rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce nedovoľuje vykovávať ju z domácnosti.

              I. stupeň

              - od 11. 1. - 15. 1.  2021  bude prebiehať dištančná forma vyučovania (online),

              - od 11. 1. - 15. 1. 2021 zberná ŠKD pre rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre,

              - od 18. 1.  prezenčná forma vyučovania (nástup do školy).

              II. stupeň

              od 11. 1. -  22. 1. 2021 pokračuje dištančná forma vyučovania (online).

              Bližšie informácie o podmienkach nástupu žiakov do školy Vám čoskoro poskytneme.

              Úplné znenie rozhodnutia ministra školstva nájdete tu.

            • Šťastný nový rok 2021

            • Vážení rodičia, milí žiaci a celý pedagogický aj nepedagogický zbor,

              dovoľte mi prihovoriť sa Vám na počiatku nového roku 2021 s poďakovaním a s prianím, ktoré zdieľame všetci a ktoré je mojim osobným želaním pre Vás všetkých.

              Minulý rok nebol vôbec ľahký, preveril naše vzťahy, naše hodnoty, našu zodpovednosť, ukázal nám množstvo maličkostí, z ktorých sme sa snáď zabudli tešiť. Naše deti nám veľakrát pripomenuli a upriamili pozornosť na veci dôležité a potrebné pre ich budúcnosť.

              Ďakujem Vám všetkým a do nového roka nám prajem vzácne zdravie, úprimnú lásku, silu života a hodnoty, ktoré si treba vážiť od začiatku do konca. Želám nám, aby sme ešte viac stáli pri sebe, aby v nás ostala ľudskosť, aby sme sa mali radi, pomáhali si a nesúdili jeden druhého.  

              Nech je rok 2021 pre Vás rokom pokoja, zdravia, lásky, radostí aj úspechov. r.š.

            • Pozdrav rovno od ministra

            • O žiakoch našej školy je známe, že sú aktívni a s radosťou sa zapájajú do rôznych súťaží a projektov. Inak tomu nebolo ani pri vyhlásení výtvarnej súťaže od ministra školstva, Branislava Grὅhlinga, ktorý vyzval žiakov, aby nakreslili návrhy na vianočné pohľadnice.  „Bol by som rád, keby pozdravy boli o čosi menej „oficiálne“. A keby ich navrhli tvoriví žiaci, deti alebo študenti,“ vyjadril sa minister pred vyhlásením súťaže.  A keďže tvoriví a súťaživí sme, ani na chvíľu sme nezaháľali.  Do tejto súťaže sa zapojila trieda IV.A a III.B. Navrhované pohľadnice boli veľmi pekné, ale najviac nás zaujali práce Patrície Konečnej a Alžbetky Dafčíkovej zo IV.A a z III.B sme do súťaže zaslali pohľadnicu od Michaela Šimoviča, Liliany Pavlovičovej a Michala Wiesengangera. Minister deti ocenil a tie sa potešili osobnému pozdravu i milým darčekom.

            • Vianoce na Felcánke

            • Rozžiarené stromčeky, pod nimi darčeky, oblátky s medom, vianočné koledy a nedočkavé detské očká nám pripomenuli najkrajšie sviatky v roku. Anjelské Vianoce prajeme všetkým

            • Vianočná pošta

            • Vianočná pošta medzi našou školou a Materskou školou na Hollého ulici v Hlohovci. Aj takáto maličkosť dokáže vyčariť radosť v detských očkách.

            • Oznam

            • Oznamujeme stravníkom školskej jedálne, že odhlasovanie/prihlasovanie na stravu v tomto kalendárnom roku je možné len do pondelka 14. 12. do 14:00. Ďakujeme za pochopenie. 

            • Ekotopfilm

            • Dňa 2.12. sa naša škola zapojila do online festivalu Ekotopfil-Envirofilm.

              V prvej časti  žiaci sledovali filmové ukážky:

              • RYBA PRE ŽIVOT (Príbeh o staršom nórskom rybárovi Manolinovi)
              • OLAJKUJ A SLEDUJ (Krátky film o závislosti na chytrých telefónoch)
              • NA KOLIESKACH (Krátky film o udržateľnej mobilite)
              • GINKO (Malá guľôčka (semienko) si nájde svoje miesto v okolitom svete)
              • URBANALITA (Film o izolovanosti nášho moderného prostredia)

              Druhou časťou bol kvíz na tému"Food Vaste" alebo "šetrenie energiami".

              Otázky žiakom dával spevák Kali.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Žiaci našej školy naplnili darčekové krabice od topánok dúfajúc, že potešia seniorov a pomocou pozdravov a voňavých darčekov im vyčaria úsmev na tvári. Do každej krabice s láskou vložili aj kúsok svojho srdiečka.

            • Prieskum - návrat žiakov do škôl

            • Vážení rodičia, mesto Hlohovec nás požiadalo o vykonanie prieskumu, ktorým  zisťuje u zákonných zástupcov žiakov II. stupňa záujem o prechod z dištančného vzdelávania na prezenčnú formu. Prosím, aby ste počas dnešného dňa (1. decembra 2020), najneskôr však do stredy 2. decembra 2020 do 10:00 hod. vyjadrili svoj záujem, resp. nezáujem o návrat detí do škôl hlasovaním v správe, ktorá Vám bola včera zaslaná. Vyjadrenie Vášho postoja je veľmi dôležité pre ďalšiu organizáciu vyučovania. 

              Prechod žiakov II. stupňa základných škôl a študentov stredných škôl na prezenčnú formu vyučovania by mal byť podmienený účasťou minimálne 70 % žiakov a jedného zo zákonných zástupcov na skríningovom testovaní, ktoré bude dobrovoľné.

              Testovanie zatiaľ nie je potvrdené. Ak by sa však malo konať, uskutoční sa v predpokladanom termíne od 4. do 6. decembra 2020 v priestoroch našej školy.

            • Zážitkový workshop Post Bellum

            • Občianske združenie Post Bellum SK zorganizovalo pre žiakov deviateho ročníka v rámci hodiny dejepisu zážitkový online workshop „Školská slávnosť 89/90“. Jeho cieľom bolo priblížiť deťom dobu, ktorá bola nedemokratická, popierala významné ľudské, občianske, morálne hodnoty a deformovala charaktery ľudí. Dôvodom prečo je dôležité sa o tom rozprávať a ponúkať tieto témy je častá idealizácia totalitného systému, ktorá poukazuje na jeho výhody a zabúda, alebo vynecháva skutočné nebezpečenstvá, neprávosti, nerešpektovanie ľudských práv a mnohé obmedzenia, ktoré systém prinášal. Workshop bol postavený na zážitku, na prvkoch dramatickej výchovy a to najmä na hraní rolí. Žiaci si takto mohli prepojiť minulosť so súčasnosťou, uvedomiť si vzťah medzi príčinou a následkom a pochopiť význam spoločenskej a občianskej angažovanosti pre získavanie a udržiavanie ľudských, občianskych práv a slobôd.

            • Oznam

            • Vážení rodičia, prosíme Vás, aby ste platby za MŠ, ŠKD a školskú jedáleň v mesiaci december realizovali do 10. 12. 2020 a v mesiaci január od 5. 1. 2021. Ďakujeme za pochopenie.

            • Olympiáda ANJ - školské kolo

            • Dňa  25. 11. sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády anglického jazyka dištančnou formou. V kategórii I.A sa zúčastnila 1 žiačka zo VII.A  . V kategórii I.B súťažilo 8 žiakov z 8. a 9. ročníka.

              Žiaci súťažili online v písomnom teste, ktorý zahŕňal gramatiku, slovnú zásobu, čítanie s porozumením, počúvanie s porozumením a súťažiaci v I. B kategórii súťažili prostredníctvom aplikácie ZOOM aj ústnou formou – tvorba príbehu podľa obrázku. Výsledky najúspešnejších sú:

              1. miesto  : Matej Urminský / 9.A/
              2. miesto: Samuel Pavlovič / 8.A/
              3. miesto: Klára Káčerová / 9.A/

              Žiak Matej Urminský nás bude reprezentovať v okresnom kole. Prajeme mu veľa úspechov a držíme palce.

            • Život s rúškom

            • Naši žiaci opäť raz dokázali, že sú všetranne nadaní. Zapojili sa do súťaže, ktorú organizovalo CVČ Dúha a so svojimi prácami získali krásne umiestnenia. V kategórii 5. - 7. roč. získala Catherine Mokošáková (VII. A) prvé miesto a žiačky Terezka Hubusová (VII. A) a Vaneska Ondrusová (V. B) získali 3. miesto. Dievčatám gratulujeme a tešíme sa spolu s nimi. 

            • Svetový deň pozdravov

            • Keď sa ľudia stretnú, najprv sa pozdravia a až tak začína komunikácia. Pozdrav je pomyselný most, ktorým prechádzame, ked´sa chceme dostať bližšie k druhému človeku.  21.november je vyhlásený za Svetový deň pozdravov. Žiaci našej školy si na hodinách ANJ spolu so svojimi pani učiteľkami pripomenuli tento deň ako aj dôležitosť zdravenia sa navzájom. A aby to bolo zábavnejšie, tak si pozdravy v rôznych svetových jazykoch spolu aj napísali. 

            • 17. november

            • 17. november je symbolom boja za slobodu a demokraciu. 

              17. novembra 1939 nacisti uzavreli české vysoké školy a deportovali mnohých študentov do koncentračných táborov. Práve tieto udalosti boli dôvodom, prečo tento deň vyhlásili v roku 1941 v Londýne za Medzinárodný deň študenstva.

              17. novembra 1989 začala násilným zásahom proti študentom v Prahe Nežná revolúcia. Nie náhodou je tento deň nie len Medzinárodným dňom študentov, ale aj Dňom boja za slobodu a demokraciu.

              Sloboda ako slovo, pojem, hodnota nadobudla po novembri 1989 pre tých, ktorí boli svedkami týchto udalostí úplne nový a nepoznaný význam.

              Ľudia žili v režime, ktorý im neumožňoval slobodne vyjadrovať svoje názory a vieru. Slobodne cestovať, slobodne vyjadrovať svoje myšlienky. Ten, kto sa o to pokúsil bol potrestaný.

            • Anglická recitačná súťaž - školské kolo

            • V týždni od 9.11. do 13.11. sa nám i napriek zložitej pandemickej situácii podarilo zrealizovať školské kolo anglickej recitačnej súťaže. Na I. stupni prebehla súťaž prezenčne po jednotlivých triedach. Porota zložená z vyučujúcich ANJ na našej škole si z I. stupňa vypočula 4 súťažné príspevky. 

              Z I. stupňa sa žiaci umiestnili nasledovne:

              1.miesto: Katarína Sučanská   /4. A/      The Princess and the Pea                 

              2. miesto: Vanda Loskotová / 3.A/         Goldilocks and Three Bears             

              3. miesto:  Karolína Vachanová / 3.A/    Goldilocks and Three Bears   

              Na II. stupni z dôvodu dištančnej výučby prebehla súťaž online. Súťaže sa zúčastnilo 7 žiakov. 

              Z II. stupňa sa žiaci umiestnili nasledovne:      

              1.m. Samuel Pavlovič  8.A             The Alchemist                                         

              2.m. Barányová Emília 6.A            The Fisherman and his Wife               

              3.m. Nela Křížová 6.A                    The Fisherman and his Wife                        

              Víťazom blahoželáme. Žiaci Katarína Sučanská a Samuel Pavlovič budú reprezentovať našu školu na jazykovej recitačnej súťaži Jazykový kvet – krajské semifinále. Prajeme im veľa úspechov.

            • Informácie MŠVVaŠ SR z 1.11.2020

            • Na základe novej vyhlášky ÚVZ a uznesenia vlády tu dávam  (text z FB ministra školstva SR) niekoľko odpovedí na otázky ohľadom výsledkov testov učiteľov či rodičov.

              ❗️Najprv jedna informácia: Ministerstvo školstva nerealizuje testovanie, neurčuje jeho podmienky, jeho organizáciu, podmienky domácej izolácie či povinnosti pri pozitívnom či negatívnom výsledku. Testovanie realizuje rezort obrany a jednotlivé špecifiká upravuje s rezortom zdravotníctva a s ÚVZ. Pri jednotlivých detailoch odporúčam obrátiť sa na nich a na ich dokumenty.

              Tu sú hlavné dokumenty, z ktorých vychádzame:

              👉Uznesenie vlády 693/2020: https://bit.ly/2GdiwUJ

              👉Vyhláška ÚVZ číslo 15: https://bit.ly/37X4bqP

              👉Vyhláška ÚVZ číslo 16: https://bit.ly/2HSqSlm

              Základné princípy:

              🔴Pozitívny človek: Celá domácnosť ostáva v domácej izolácii 10 dní (rodič, dieťa, všetci bez výnimky, určuje to Vyhláška č. 15 ÚVZ)

              🟢Negatívny človek: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky (či už vstupuje ako zamestnanec alebo cudzí človek, Vyhláška č. 16 ÚVZ)

              🔵Netestovaný človek: Podľa Vyhlášky č. 16 ÚVZ tento človek nebude bez negatívneho testu pustený do zariadenia (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou). Ak ide o rodiča bez testu, odporúčame mu, aby dieťa nedával do MŠ a aby na ZŠ využil ospravedlnenie na 5 za sebou idúcich vyučovacích dní, ktorými sú 3., 4., 5., 10. a 11. november. Následne 12. novembra nastúpi do školy a tým sa zároveň dodrží lehota 10 dní

              Čiže:

              👉Ak má rodič pozitívny test, celá domácnosť musí ostať v domácej izolácii v zmysle Vyhlášky č. 15 ÚVZ

              👉Ak má rodič negatívny test, môže byť vpustený do objektu školy

              👉Ak rodič nebol na teste, nemôže vstúpiť do objektu školy. Rodičom vtedy odporúčame nedávať dieťa do MŠ na dobu 10 kalendárnych dní a v prípade ZŠ ospravedlniť žiaka z 5 vyučovacích dní idúcich po sebe (teda 3., 4., 5., 10. a 11. november)

              👉Ak učiteľ nebol na teste, nemôže vstúpiť do školy (Vyhláška č. 16 ÚVZ). V tomto prípade možno pracovať z domu, alebo dohodnúť sa na čerpaní dovolenky, náhradnom voľne či pracovnom voľne. Ak ide o zdravotné dôvody, je tu výnimka. Bližšie informácie v sú danej vyhláške.

              Podmienky fungovania škôl teda budú závisieť aj od výsledkov celoplošného testovania. Dúfam, že aj vďaka testovaniu sa budeme môcť čo najskôr vrátiť do škôl.

              Upresnené  informácie nájdete aj na webe ministerstva: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-opatreniam-vyplyvajucim-z-celoplosneho-testovania-spolocna-zodpovednost-1-11-2020/?fbclid=IwAR3bY3aoSdZ4Rsslk_tmKJBVFBkMs2vjRXVfT2jGpHzvKZm6l4mVtRVMQos

            • Október - mesiac úcty k starším

            • Naši žiaci ani tento rok nazabudli na svojich milovaných starých rodičov a v mesiaci október si pre nich pripravili prekvapenie. Mladší kreslili a tvorili, starší písali básne a slová vďaky. Milé babičky a dedkovia, pozrite si vo fotogalérii krásne vyznania Vašich vnúčat. 

            • OZNAM

            • Z dôvodu rekonštrukcie plotu od kasární bude areál školy uzamknutý v čase od 27.10.2020 do ukončenia prác. Upozorňujeme, že na stavenisko a do celého areálu je prísny zákaz vstupu. Vstup je povolený len rodičom a žiakom v čase od 6.00 hod. do 16.30 hod. z dôvodu dochádzky do školy.

            • Dôležitý oznam

            • Vážení rodičia,

              zo sociálnych sietí sme sa dozvedeli, že v dnešnej dobe núdzového stavu, zákazu vychádzania, niektorí rodičia organizujú párty pre svoje deti. Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, A.Felcána 4, Hlohovec Vás všetkých vyzýva a dôrazne apeluje na to, aby ste neorganizovali takéto stretnutia našich žiakov školy. Ohrozujete zdravie nielen seba, svojich rodín, ale aj všetkých žiakov v triedach a našich pedagógov. Prosíme Vás, aby ste boli zodpovední a nehazardovali so zdravím všetkých. ĎAKUJEME.  

            • Rozhodnutie ministra školstva zo dňa 23. 10. 2020

            • Minister školstva, vedy, výskumu a športu rozhoduje takto:

              - jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020,

              - s účinnosťou od 26. októbra 2020 do odvolania mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov v piatom až deviatom ročníku,

              - v prevádzke zariadení školského stravovania sa neumožňuje konzumácia a výdaj jedál a nápojov pre žiakov 5. -  9. ročníka.

            • FAIR PLAY dôležité nielen v športe, ale aj v živote

            • Slovenská asociácia športu na školách (SAŠŠ) a Antidopingová agentúra SR (SADA) vyhlásili súťaž: „Prečo si myslíš, že je FAIR PLAY dôležité nielen v športe, ale aj v živote.“ Spoločne so svojim partnerom Klubom FAIR PLAY SOŠV (KFP) vybrali spomedzi odpovedí tie najzaujímavejšie. Medzi ocenenými bola aj žiačka V.B triedy Vaneska Ondrusová  s kresbou „V cieli!“. Gratulujeme!

            • Oznam

            • Vzhľadom na výskyt ochorenia COVID 19 v I.B triede je nariadená RÚVZ karanténa pre žiakov a žiačky tejto triedy od 13.10.  do 17.10. 2020 vrátane. Počas karantény bude prebiehať dištančné vzdelávanie. Pri nástupe do školy 19.10. musia žiaci odovzdať vypísané Potvrdenie o bezinfekčnosti. Všetci žiaci I.B triedy budú na tento čas odhlásení z obeda. 

            • Mini ŠKD

            • V jedno jesenné a slnečné popoludnie sme na školskom ihrisku absolvovali mini súťaže s mini skupinkami. K niektorým súťažiam nám boli nápomocné mini, hladké hnedé plody, ktoré neodmysliteľne patria k tomuto obdobiu.

            • Nové opatrenia od 12. októbra 2020

            • Na základe rozhodnutia ÚKŠ a MŠVVaŠ SR platí od 12. 10.2020 povinné nosenie rúška pre všetkých žiakov I. a II. stupňa základnej školy.

              Príchod žiakov do školy prebieha organizovane, žiaci budú zoraďovaní podľa tried:

              - 7.30 hod žiaci I. ročníka a žiaci  2. - 4. ročníka

              - 7.45 hod žiaci II. stupňa